Modernizace závodu na sterilovanou zeleninu v Bzenci byla dokončena

Modernizaci za sto milionů korun v závodě Pika v Bzenci dokončila společnost Hamé. V Bzenci zpracovávají prakticky všechnu sterilovanou zeleninu skupiny Hamé. Uvedl to mluvčí společnosti Petr Kopáček. „Modernizace umožní výrazné navýšení kapacity až o 20 procent a další zkvalitnění výroby sterilované zeleniny. Díky modernizaci závodu mohou zaměstnanci užívat nové zázemí, včetně velkokapacitní jídelny,“ řekl Kopáček. V areálu závodu vyrostly i dvě nové haly, kde se očišťuje a zpracovává zelenina.

Momentálně jede závod v Bzenci naplno na tři směny, zejména kvůli časnější úrodě zeleniny. „Nyní je vrchol sezony. Počítám, že okurky budeme zpracovávat ještě několik týdnů. Okurky odebíráme také od pěstitelů z Jihomoravského kraje a zatím hodnotíme úrodu jako uspokojivou, a to jak co do kvality, tak objemu, i když uvidíme samozřejmě, co s tím udělá ještě dále počasí,“ doplnil Kopáček.

Hamé v současnosti vyrábí více než 20 druhů nakládaných okurek různých gramáží a velikostí. Okurky Znojmia se již dlouho vyrábí v tradičním sladkokyselém kořeněném nálevu. Ten je vytvořen podle receptury, kterou si výrobce Hamé pečlivě chrání a na kterou jsou spotřebitelé zvyklí.

Zdroj: www.zemedelec.cz